Агрокліматична оцінка ризиків пошкодження винограду сортів Овідіопольський та Ланка весняними заморозками

Автор(и)

  • Г. В. Ляшенко Національній науковий центр "Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова"
  • Є. І. Марінін Національній науковий центр "Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова"

DOI:

https://doi.org/10.18524/2303-9914.2014.4(23).39295

Ключові слова:

весняні заморозки, виноград, модель умовної ймовірності ушкодження винограду

Анотація

Дана оцінка ризику пошкодження винограду різних сортів весняними заморозками з використанням моделі умовної ймовірності. Розрахунки проведені за даними п’яти агрометеорологічних станцій виноградарської зони Одеської області, а також, з використанням даних польового експерименту, що проводився протягом двох років.

Біографії авторів

Г. В. Ляшенко, Національній науковий центр "Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова"

G. V. Lyashenko

Є. І. Марінін, Національній науковий центр "Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова"

E. I. Marinin

Посилання

Hol’tsberh, Y.A. (1961), «Ahroklymatycheskaya kharakterystyka zamorozkov v SSSR y metodi bor’bi s nimy» [«Agroclimatic frost characteristics in USSR and struggle with them»] – L.: Hydrometeoyzdat, Lenynhrad, 192 p.

Lyashenko, H.V. (1991), «Ahroklymatolohycheskoe rayonyrovanye admynystratyvnoho rayona (na prymere Suvorovskoho rayona Moldova)» [«Agroclimatological zoning administrative region (for example, Suvorov

district of Moldova)»], Odessa, 23 p.

Merzhanyan, A.S. (1967), «Vynohradarstvo» [«Viticulture»] – L.: Yzdat. Kolos, Erevan, 223 p.

Stepanov, V.N. (1965), «Rastenyevodstvo» [«Crop science»] – 2-e yzd. – L.: Hydrometeoyzdat., Moskva, 244 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-20

Номер

Розділ

ФІЗИЧНА ГЕОГРАФІЯ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ