ҐРУНТОВО-ГЕОГРАФІЧНА ІНФОРМАЦІЯ В ДЕРЖАВНОМУ ЗЕМЕЛЬНОМУ КАДАСТРІ УКРАЇНИ - Алєксєєнко, А. П.; Буяновський , А. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2025)
У статті висвітлено проблемні питання інформаційного забезпечення земельного кадастру в Україні про ґрунтові ресурси. Схарактеризовані особливості функціонування, формування (наповнення) та використання інформації про ґрунти в системі державного земельного кадастру країни, зокрема під час дії особливого правового режиму воєнного стану. Також розглянуто еволюцію ґрунтово-географічної бази даних в Україні, проаналізовано сучасний стан відображення ґрунтової інформації на Публічній кадастровій карті України, надано пропозиції та рекомендації щодо вирішення деяких нагальних проблем ведення державного земельного кадастру в Україні в умовах невизначеності, пов’язаної з воєнних станом, головно в частині раціоналізації користування землями сільськогосподарського призначення.