СВІТЛІЙ ПАМ'ЯТІ ПРОФЕСОРА СТЕПАНА ПАВЛОВИЧА ПОЗНЯКА - географії України, ґрунтознавства і земельного кадастру, Кафедра (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2025)
02.10.2024 року перервалось життя відомого в усьому світі українського вченого, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Позняка Степана Павловича. 25 років трудового життя, становлення як науковця Степана Позняка пов’язані з Одеським університетом імені І. І. Мечникова, в якому вчений пройшов шлях від аспіранта до доктора географічних наук. Світла пам’ять про Степана Павловича назавжди залишиться в серцях чисельних учнів, колег та наукової спільноти.