ДОСЛІДЖЕННЯ З ПРОБЛЕМИ ВОДНОЇ ЕРОЗІЇ ГРУНТІВ НА КАФЕДРІ ФІЗИЧНОЇ ГЕОГРАФІЇ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ І ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ: ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНІ ВИКЛИКИ - Світличний, О. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2024)
Проаналізовано основні напрямки досліджень з проблеми водної ерозії ґрунтів на кафедрі фізичної географії природокористування і геоінформаційних технологій ОНУ імені І. І. Мечникова за п’ятдесятирічний період – з початку 1970-х років до сьогодення. Охарактеризовано одержані результати. Показано роль доктора географічних наук професора Г. І. Швебса як творця наукової школи теоретичного та прикладного ерозієзнавства.