ПРОБЛЕМИ НОМЕНКЛАТУРИ Й ІНДЕКСАЦІЇ ГЕНЕТИЧНИХ ГОРИЗОНТІВ - Позняк, С. П.; Іванюк, Г. С. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2024)
В історичному аспекті розглянуто формування знань про будову профілю ґрунту, генетичні та діагностичні горизонти. Наголошено на важливості морфологічного методу вивчення ґрунтів. Проаналізовано стан проблеми індексації генетичних горизонтів в українському ґрунтознавстві та світі. Здійснена спроба кореляції символів генетичних горизонтів української школи ґрунтознавства та WRB.