МІГРАЦІЙНІ НАСТРОЇ ТА УПОДОБАННЯ УКРАЇНЦІВ В ПЕРІОД РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ - Молікевич, Р. С. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
В статті здійснено регіональний аналіз пошукових Інтернет-запитів українців відносно питань міграції. Виділені пікові дати запитів та їхню обумовленість. Розглянуто уподобання українців щодо конкретних країн та програм міграції. Здійснено порівняння запитів з кількісними показниками українських біженців по країнах Європи, США та Канаді. Проведено регіоналізацію України за міграційними настроями та уподобаннями населення, виділено чотири типи регіонів.