ДО ЮВІЛЕЮ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ І. І. МЕЧНИКОВА - Холодов, В. Н.; Школьник, Е. Л.; Бєляєва, Г. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
В 2009 р. відбулося 75 років від часу заснування сучасного геолого-географічного факультету ОНУ, а в 2010 р. — 145 років від заснування університету. Автори вітають свій рідний університет із цими роковинами і звертають увагу на те, що в числі його працівників та студентів були видатні геологи, фундатори ряду геологічних наук та відкривачі цінних корисних копалин.