МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ІСТОРИКО-ГЕОГРАФІЧНІ ВИВЧЕННЯ РОЗСЕЛЕННЯ - Яворська, В. В.; Яковлева, Ю. К. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2012)
В роботі розглядаються методологічні аспекти історико-географічного вивчення розселення. Недостатньо розробленими залишаються методологічні та методичні підходи до проблеми функціонування територіальних систем розселення при проведенні адміністративно-територіальної реформи, обґрунтування нових напрямів регіональної екістичної політики та просторової організації суспільства.