ДОСЛІДЖЕННЯ РЕНДЗИН МАЛОГО ПОЛІССЯ - Кирильчук, А. А. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2012)
У статті аналізуються результати ґрунтово-географічних досліджень рендзин Малого Полісся проведених багатьма вченими упродовж XX століття. Вперше розглядається періодизація цих досліджень. Висвітлено запропоновані професором Гоголєвим І. М. наукові ідеї і методичні підходи до вивчення даних ґрунтів та їхнього раціонального використання.