ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ ВИВЧЕННЯ ҐЕНЕЗИ, ВЛАСТИВОСТЕЙ І ВИКОРИСТАННЯ ЧОРНОЗЕМІВ УКРАЇНИ - Позняк, С. П. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2012)
Проаналізовано погляди низки дослідників на генетичну природу та властивості чорноземів України, на їхнє географічне поширення й особливості використання