ЕТНОГЕОГРАФІЧНЕ СЕРЕДОВИЩЕ: СУСПІЛЬНО ГЕОГРАФІЧНІ АСПЕКТИ - Тодоров, В. І. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2018)
В статті розглянуто особливості формування етногеографічного середовища, як результат взаємодії етнічних спільнот та навколишнього середовища. Проаналізований вплив різних суспільно-географічних чинників на розвиток етнографічного середовища. Автором розроблена структурно-логічна схема дослідження етногеографічного середовища.