РІВНЕВИЙ РЕЖИМ ЧОРНОГО МОРЯ ПРИ АНАЛІЗІ ДИНАМІКИ ЗМІН БЕРЕГОВОЇ ЛІНІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ДЗЗ НА ПРИКЛАДІ ДІЛЯНКИ УЗБЕРЕЖЖЯ В РАЙОНІ С. ЛЕБЕДІВКА - Кузьменко, А. Є.; Шаталін, С. М. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2025)
У роботі представлені результати дослідження динаміки берегової лінії в межах північно-західного узбережжя Чорного моря на прикладі ділянки біля с. Лебедівка з використанням ДЗЗ. Проаналізовано вплив рівневого режиму моря на точність визначення довгострокових змін берегової лінії. Показано необхідність врахування коливань рівня моря під час аналізу берегової динаміки за супутниковими знімками.