РОЛЬ ГІДРОГЕОХІМІЧНИХ ФАКТОРІВ У ПРОЦЕСІ КАРСТОУТВОРЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ ВПЛИВУ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС - Бровко, А. С.; Харченко, О. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Вивчено вплив гідрогеохімічних факторів на активізацію карстових процесів в умовах антропогенного навантаження. Втановлено наявність статистично значимих кореляційних зв’язків між кількостями вільних іонів кальцію та величинами коефіцієнтів фільтрації, температури та значеннями рН підземних вод водоносного комплексу у верхньокрейдових відкладах. Застосовано методи непараметричної кореляції та множинної лінійної регресії.