СТРУКТУРНО-РЕОЛОГІЧНІ ПЕРЕТВОРЕННЯ РУДОВМІСНИХ ПОРІД КРИВОРІЗЬКОЇ СВІТИ ГАННІВСЬКОГО РОДОВИЩА МОЛІБДЕНУ - Янченко, В. П.; Сукач, В. В.; Бондаренко, С. М. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2024)
У роботі представлені результати дослідження порід новокриворізької світи в межах центральної частини Ганнівського родовища Кривбасу. Новітні дані пошуково-оціночного буріння свердловин на зазначеній території дали змогу більш детально дослідити геологічну будову району. За допомогою структурних ознак встановлено головні особливості формування та перетворення порід із рудовмісних мінералізованих зон. Описано форми знаходження сульфідної мінералізації, також визначено умови їх первинного та вторинного залягання. Досліджено характер структурно-реологічних перетворень рудовмісних порід та їх вплив на умови формування молібденової мінералізації.