КАФЕДРА ЗАГАЛЬНОЇ ТА МОРСЬКОЇ ГЕОЛОГІЇ: 145 РОКІВ РОЗВИТКУ ГЕОЛОГІЇ В ОДЕСЬКОМУ (ІМПЕРАТОРСЬКОМУ НОВОРОССІЙСЬКОМУ) УНІВЕРСИТЕТІ ТА ПОГЛЯД В МАЙБУТНЄ - Ларченков, Є. П.; Кравчук, О. П.; Кравчук, Г. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
Історія становлення і розвитку кафедри загальної та морської геології Одеського національного університету нерозривно пов’язана із традиціями та основними науковими напрямками, що зародились після заснування Імператорського Новоросійського університету. Незважаючи на неодноразові трансформації системи освіти, геологія в університеті непохитно відроджувалась та зберігалась не тільки як основоположний розділ природознавства, але і як ключовий елемент класичної університетської освіти.