ІСТОРИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ВИВЧЕННЯ РОЗСЕЛЕННЯ (МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ) - Яворська, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
Історико-географічні дослідження розселення людей на будь-яких територіях мають актуальність, теоретичне та практичне значення завжди. В давні часи воно диктувалося майже виключно природними умовами. З часом залежність від природних умов суттєво зменшилася. Розселення мають такі основні властивості, як сталість та динамічність.