ЗАГАЛЬНІ ЗАКОНОМІРНОСТІ ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТКУ СУЧАСНИХ ДЕФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ СХИЛІВ ОДЕСЬКОГО УЗБЕРЕЖЖЯ І ЛИМАНУ М. АДЖАЛИК - Чуйко, О. Е. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2012)
За результатами аналізу інструментальних спостережень за деформаціями порід схилів Одеського узбережжя і узбережжя М.Аджаликського лиману (території порту Южний) виявлені загальні регіональні закономірності формування і розвитку зсувних деформаційних процесів.