КОНЦЕПЦІЯ СТВОРЕННЯ БАЗИ ДАННИХ ПО ПРИЧОРНОМОРСЬКИМ ЛИМАНАМ - Вихованець, Г. В.; Гижко, Л. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2013)
В сучасній геоінформатиці обгрунтування банка даних та баз даних побудоване переважно у загальному вигляді, при широкому застосуванні загально-філософських визначень. Тому сьогодні потрібне створення концепції баз даних та понятійного апарату в застосуванні до природи та господарського використання ресурсів причорноморських лиманів та лиманного типу морського узбережжя. Виконано аналіз визначення баз даних і банка даних. Зроблена спроба розробки понятійного апарату для створення бази даних стосовно природної системи причорноморських лиманів.