ШЛЯХ У МОРІ ТА НА СУШІ (до 75-ої річниці з дня народження О. Ю. Митропольського) - Половка C. Г.; Довбиш, С. М. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2018)
У статті подано історичний зріз наукових напрацювань у галузі геології океанів і морів, педагогічної та громадської діяльності доктора геолого-мінералогічних наук, член-кореспондента HAH України, професора Олексія Юрійовича Митропольського.