СТЕПОЗНАВСТВО ЯК МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ НАПРЯМОК В НАУЦІ - Красєха, Є. Н. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2018)
В статті розглядаються степи України як історична, геополітична, соціально-економічна, ландшафтно-ґрунтова і біотична категорії, що дозволяє запропонувати при дослідженні цього унікального географічного простору міждисциплінарний напрямок в науці – степознавство. Досліджується вклад науковців різного профілю, які вивчали компоненті складові степових екосистем, у формуванні комплексного підходу до вивчення такого географічного феномену як євразійські степи.