ДОСЛІДЖЕННЯ МІНЛивості ОСНОВНИХ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МОРСЬКИХ ВОД ПОБЛИЗУ ОСТРОВА ЗМІЇНИЙ У 2004-2013 рр . - Газетов, Е. И.; Мединец, В. І. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2017)
Наведено та проаналізовано результати спостережень, які проводилися в 2004‑2013 рр. морською науково-дослідною станцією «Острів Зміїний» (швидкість і напрямок вітру, температура повітря, прозорість, температура, солоність, вміст кисню і водневий показник в морській воді) і Дунайською гідрометеорологічною обсерваторією (водний стік р. Дунай). Оцінено ступінь впливу стоку р. Дунай і вітрового режиму на основні фізико-хімічні характеристики водного середовища в районі о. Зміїний. Оцінені кореляційні (статистичні) взаємозв’язки основних фізико-хімічних характеристик прибережних вод о. Зміїний зі стоком р. Дунай і швидкістю вітру при різних його напрямках.