ОСОБЛИВОСТІ ПРОСТОРОВОГО РОЗПОДІЛУ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ У ДОННИХ ВІДКЛАДАХ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОГО ШЕЛЬФУ ЧОРНОГО МОРЯ - Мелконян, Д. В.; Великова, В. Н.; Березовська, А. Л. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
У роботі вивчені особливості розподілу вмісту важких металів (ВМ) у донних відкладах північно-західного шельфу Чорного моря та джерела надходження ВМ в донні відклади. Розділено ступінь впливу різних техногенних джерел на вміст і розподіл ВМ у донних відкладах. Виявлено особливості просторового розподілу ВМ природного і техногенного походження у донних відкладах шельфу.