ВПЛИВ ЗРОШЕННЯ НА ПОКАЗНИКИ СТАНУ РОДЮЧОСТІ ЧОРНОЗЕМІВ ПІВДЕННИХ НИЖНЬОДНІСТРОВСЬКОЇ ЗРОШУВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ - Цуркан, О. І.; Біланчин, Я. М.; Сухорукова, Г. С.; Тортик, М. Й. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Схарактеризовано результати вивчення у 1986-2009 рр. впливу зрошення на показники стану родючості чорноземів південних за водно-сольовими, фізико-хімічними, агрофізичними показниками, хімічного (іонного) складу зрошувальної води р. Дністер.