МОРФОЛОГІЯ ТА ГЕНЕЗИС ТОНКОГО ЗОЛОТА СУЧАСНИХ ВІДКЛАДІВ ЧОРНОГО МОРЯ - Федорончук, Н. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Наведені результати вивчення морфології та складу вільного золота донних відкладів північно-західного шельфу Чорного моря, характеру його площового та вертикального розподілу у відкладах, літолого-фаціального контролю його накопичення. Показано, що тонке золото в морських відкладах може бути як теригенним, так і аутигенним. Розглянуті процеси диференціації і осадження золота в седиментаційному процесі.