ВІТЧИЗНЯНА ГЕОГРАФІЯ У КОНТЕКСТІ СТАНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ - Топчієв, О. Г.; Нефедова, Н. Є.; Яворська, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Обговорюються напрями і перспективи розвитку вітчизняної географії в умовах становлення української державності. Серед актуальних напрямів – геополітичні та геоекономічні дослідження, розробка принципів державної регіональної політики та адміністративно-територіального реформування України, формування транспортно-логістичних структур і систем, розроблення регіональної демографічної політики, планування території, географічний кадастр природних умов і ресурсів України.