ОСОБЛИВОСТІ ПРИРОДНИХ УМОВ ПРИБЕРЕЖНО-БЕРЕГОВИХ ТЕРИТОРІЙ ЛИМАНІВ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОГО ПРИЧОРНОМОР’Я ТА ЇХ ҐРУНТОТВОРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ - Струцинська, О. Є. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Висвітлено і проаналізовано особливості природних умов прибережно-берегових територій лиманів Північно-Західного Причорномор’я. Встановлено ґрунтотворну роль і потенціал клімату, рельєфу, ґрунтотворних порід і рослинності досліджуваних територій. Схарактеризовано рельєф як фактор, що зумовлює специфіку інших ґрунтотворних чинників, неоднорідність умов і процесів ґрунтотворення та ґрунтів досліджуваної території.