ПРОБЛЕМИ КІЛЬКІСНОЇ ОЦІНКИ ЕРОЗІЙНИХ ВТРАТ ҐРУНТУ - П’яткова, А. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Розглянуті проблеми оцінки ерозійних втрат ґрунту на прикладі просторової ГІС- реалізованої моделі змиву-акумуляції ґрунту, пов’язані з особливостями моделювання водної ерозії ґрунту у середовищі ГІС-пакетів, що підтримують растровий формат даних. Показано, що величина чарунки растру значно впливає на кінцевий результат моделювання змиву ґрунту, а найкращою величиною чарунки растру для невеликих за розмірами схилових ділянок, що представляють собою окремі поля або їх частини, є величина не більше 10 м.