ДЕМОГРАФІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ОДЕЩИНИ: РЕГІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ - Буяновська, Л. Ю.; Яворська, В. В.; Безуглий, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
У статті висвітлено питання демографічної ситуації та демографічного потенціалу Одеського регіону, як провідних компонентів його розвитку та розробки відповідних регіональних стратегій і програм. Встановлено регіональні особливості та проведено внутрішньорегіональний аналіз демографічного потенціалу в умовах адміністративно-територіального реформування. З'ясовано передумови геодемографічних процесів в регіоні та проведена їх оцінка з врахуванням географічних засад та субрегіональної специфіки мультикультурного та поліетнічного середовища. Результати дослідження вимагають перегляду демографічної політики в регіоні в рамках реформ децентралізації, успішне завершення якої ускладнено воєнним станом.