ГЕОІНФОРМАЦІЙНИЙ АНАЛІЗ СЕЛЕВОЇ НЕБЕЗПЕКИ ТА ОЦІНКА ЗАГРОЗ ДЛЯ МОСТОВИХ СПОРУД В МЕЖАХ ТЕРИТОРІЇ ЗАКАРПАТТЯ - Чепурна, Т. Б.; Кузьменко, Е. Д.; Чепурний, І. В.; Гайдейчук, А. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
У статті розглядаються основні аспекти моделювання селевої небезпеки для території Закарпаття. Розглянуто створення моделі комплексної оцінки впливу селеініціюючих просторових факторів розвитку селевих процесів із залученням геоінформаційних технологій. Окрема увага приділена питанню оцінки селенебезпеки для інфраструктурних об’єктів, зокрема, мостових споруд, які в першу чергу піддаються руйнівному впливу селевих потоків.