ДАНИНА ЖИТТЮ АКАДЕМІКА НАН УКРАЇНИ ЄВГЕНА ФЕДОРОВИЧА ШНЮКОВА - Янко, В. В.; Кадурін , В. М.; Кравчук , А. О.; Кадурін , С. В.; Усенко, В. П.; Золотарьов, Г. Г.; Дікол, О. С. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
Стаття присвячена життю та діяльності відомого у всьому світі радянського та українського вченого, засновника морської геології в країні академіка НАН України, доктора геолого-мінералогічних наук, професора Євгена Федоровича Шнюкова. Наукові напрацювання Євгена Федоровича висвітлено у понад 700 публікаціях. Коло його наукових інтересів є надзвичайно широким. Євген Федорович першим серед геологів прийшов до того, що в Україні, як у морській державі, потрібно розвивати морські геологічні дослідження. Видатнийі талановитий вчений, людина сповнена життєвого оптимізму, почуттям гумору, доброзичливості, чуйності, непересічної особистості – таким Євген Федорович Шнюков назавжди залишиться у душах і серцях друзів і колег, усіх, хто знав його, спілкувався і працював із ним, поважав і любив.