ПРОСТОРОВІ ОСОБЛИВОСТІ СИСТЕМИ РОЗСЕЛЕННЯ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ СТАНОМ НА 01.01.2022 Р. - Байтеряков , О. З.; Кузовлєва, А. А.; Міцкан, А. М. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
У статті проаналізовано систему розселення території Дніпропетровської області напередодні російської військової агресії. Станом на 01.01.2022 р. для області та її адміністративних районів розраховано щільність населення, середню людність поселень, середню густоту поселень, середню відстань між ними, індекс лідерства адміністративних центрів районів, рівень урбанізації за часткою міського населення та за ієрархічним підходом, кількісні показники сільського розселення. За даними розрахунками виявлено просторові відмінності системи розселення адміністративних районів області.