ВПЛИВ ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНИХ УМОВ НА ВИНИКНЕННЯ ПАРАЗИТАРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ У КРИМУ - Борщова, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
Кримський півострів розташований на південному сході Європи, на півдні України. Він омивається водами лагуни Сиваш, Чорного і Азовського морів. Найповніше вивчені та використовуються рекреаційні та бальнеологічні ресурси узбережжя. В той же час на території півострова розповсюджено багато природних осередків паразитарних захворювань. Їх дослідження ведеться в умовах великого впливу антропогенного фактору, щільного заселення території. Тому результати таких досліджень є актуальними та своєчасними останніми роками.