СТИСЛИЙ ІСТОРИЧНИЙ ОГЛЯД ДЕРЖАВНИХ ПРОГРАМ ДОСЛІДЖЕНЬ УКРАЇНИ В АНТАРКТИЦІ - Будзика, Г. А. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2011)
Проаналізовано Державні програми досліджень України в Антарктиці. Виділено основні напрямки досліджень та показано їх зміну та деякі результати. Показано внесок України в географічні дослідження Антарктики відповідно до низки програм наукових та науково-виробничих досліджень.