ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНІ РИСИ БУДАЦЬКОГО ЛИМАНУ НА ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОМУ УЗБЕРЕЖЖІ ЧОРНОГО МОРЯ - Шуйський, Ю. Д.; Вихованець, Г. В.; Гижко, Л. В.; Муркалов, О. Б. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2011)
Будацький лиман відносно невеликий (довжина близько 17 км, максимальна ширина 2,5 км, площа пересічно 31 км2), він зазнає потужного антропогенного тиску і має суттєве господарське значення. Кондиційна зйомка лиману налічувала 71 станцію (1 станція характеризувала близько 0,44 км2 акваторії). На підставі зйомки були складені карти рельєфу дна, прозорості, каламутності води, температури, солоності на поверхні та в донному шарі. Визначені провідні закономірності розвитку природної системи лиману.