ФТОР У ПРИРОДНИХ ТА СТІЧНИХ ВОДАХ ПІВДЕННОГО ЗАХОДУ УКРАЇНИ - Тригуб, В. І.; Ігнат, Я. І.; Ігнат, Я. І. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2011)
Аналізуються географічні особливості вмісту фтору в поверхневих і підземних водах південного заходу України. Вміст фтору в природних водах досліджуваної території зумовлений її географічним положенням і впливом Чорного моря, геоморфологічними особливостями, а також господарською діяльністю людини, зокрема скиданням забруднених стічних вод.