МОРФОДИНАМІКА БЕРЕГОВОЇ ЗОНИ КУРШСЬКОЇ КОСИ ТА ПІВНІЧНОГО УЗБЕРЕЖЖЯ САМБІЙСЬКОГО ПІВОСТРОВА (південно-східна частина Балтійського моря) - Рябкова, О. І. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2011)
На підставі багаторічних досліджень були виявлені провідні риси морфології та динаміки берегової зони Балтійського моря уздовж Самбійського півострова та південної частини Куршської коси в межах Калінінградської області Росії. Інформація, що отримана, необхідна для використання під час природоохоронних заходів, будівництва берегозахисних споруд включно, та організації приморських берегових територій.