ГІСТЕХНОЛОГІЇ В ДОСЛІДЖЕННІ ПРИРОДНИХ ЛІКУВАЛЬНИХ РЕСУРСІВ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Захарченко, Є. А.; Нікіпелова, О. М.; Леонова, С. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2013)
В даній статті розглянуто геоінформаційний метод дослідження природних лікувальних ресурсів на прикладі південної частини Херсонської області. Охарактеризовано основні етапи розроблення картосхеми. Використовуючи модулі та функції програмного забезпечення, оптимізовано науково-дослідну роботу з дослідження природних лікувальних ресурсів. У статті показано перспективність можливості розробки та використання ГІС-технологій для обліку гідромінеральних ресурсів, що дозволить оперативно отримувати інформацію про сучасний стан та раціональне використання природних лікувальних ресурсів.