ПРОБЛЕМА ВЕРИФІКАЦІЇ ПРОСТОРОВО-РОЗПОДІЛЕНИХ МАТЕМАТИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ВОДНОЇ ЕРОЗІЇ ГРУНТІВ - Світличний, О. О.; П'яткова, А. В.; Плотницький, С. В.; Голосов, В. М.; Жидкін, А. П. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2013)
Розглянуто проблему верифікації просторово-розподілених математичних моделей водної ерозії грунтів на основі даних про розподіл змиву-акумуляції в межах схилів, як необхідна умова практичного застосування таких моделей. Представлені результати верифікації фізико-статистичної просторово-розподіленої моделі змиву-акумуляції, розробленої в Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова з використанням даних польових досліджень просторового розподілу ерозії-акумуляції з використанням методу радіоіцезієвого методу i магнітного трасера на експериментальному водозборі Грачова Лощина (Курська область, Росія).