КЛАСИФІКАЦІЯ КРАЇН ПОХОДЖЕННЯ ТУРИСТІВ ЗА ВАЛОВИМИ ТА ПИТОМИМИ ПОКАЗНИКАМИ ЗАРУБІЖНОГО (ВИЇЗНОГО) ТУРИЗМУ - Король, О. Д. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2021)
В результаті зіставлення валової та питомої (на 100 мешканців) кількості зарубіжних туристичних вибуттів для 87-и країн світу за 2008 р. з пересічними для вибірки показниками була проведена класифікація країн походження туристів. Зокрема, за валовою кількістю вибуттів вони поділилися на малі та великі, за питомою - інтенсивного та екстенсивного зарубіжного туризму, а з урахуванням туристичних витрат на одне вибуття ще виокремлювалися країни невитрат- ного та витратного зарубіжного туризму.