СВІТОВА РЕФЕРАТИВНА БАЗА ҐРУНТОВИХ РЕСУРСІВ (WRB): ВІД СТВОРЕННЯ ДО СЬОГОДЕННЯ - Іванюк, Г. С. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2016)
Проаналізована історія створення Світової реферативної бази ґрунтових ресурсів (WRB). Зроблено акцент на основних положеннях WRB. Проведено порівняльну оцінку трьох видань Реферативної бази: 1998, 2006, 2014 років. Оцінено зміни, які відбулися у характеристиці діагностичних горизонтів, властивостей і матеріалів, реферативних груп ґрунтів, одиниць нижчого рівня. Наголошено на значенні WRB для класифікації, кореляції назв ґрунтів, створення легенд ґрунтових карт.