ГІДРОГЕОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ, ЩО ВИНИКАЮТЬ В ІНТЕНСИВНО ГОСПОДАРСЬКО ОСВОЄНИХ СЕЙСМОАКТИВНИХ РЕГІОНАХ - Лущик, А. В.; Швирло, Н. І. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Приводиться огляд проблем, що виникають при виявленні гідрогеологічних передвісників землетрусів в сейсмоактивних регіонах з інтенсивною господарською діяльністю, що впливає на формування підземних вод. Обгрунтовані ділянки для сейсмогідрогеологічних спостережень в умовах переважання порушеного режиму, проаналізовані результати сейсмогідрогеологічних спостережень в Кримському сейсмоактивному регіоні, що дозволило обгрунтувати гідрогеологічні середньо–короткострокові передвісники землетрусів, характерні для цього регіону.