ГЛИБОКОВОДНІ ПЕЛОЇДИ ЧОРНОГО МОРЯ – РЕЧОВИННИЙ СКЛАД, ВЛАСТИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВНІ РЕСУРСИ - Ємельянов, В. О.; Нікітіна, А. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Надано результати вивчення речовинно-генетичних типів глибоководних відкладів Чорного моря, що за речовинним складом, геохімічними особливостями, фізико-механічними та лікувальними властивостями відповідають поняттю пелоїдів. Попередня оцінка ресурсів чорноморських глибоководних пелоїдів, як сировини для виготовлення лікувально-оздоровчих і косметологічних засобів дозволяють вважати їх практично невичерпними.