ЗНАЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ГЕОЛОГІЇ ТА ГЕОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ У РОЗВИТКУ ТА ВІДТВОРЕННІ ВІТЧИЗНЯНОЇ МІНЕРАЛЬНО-СИРОВИННОЇ БАЗИ - Курило, М. М.; Плотніков, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Визначені об’єкт, предмет вивчення та методи досліджень навчальної та наукової спеціальності “економічна геологія”. Охарактеризовано головні напрями геолого-економічних досліджень, які реалізуються у розвитку і відтворенні вітчизняної мінерально-сировинної бази. Узагальнено досвід викладання навчальних дисциплін напряму “економічна геологія” на геологічних факультетах вітчизняних вищих навчальних закладів.