НАОЧНІСТЬ І МЕТРИЧНІСТЬ ГЕОЗОБРАЖЕНЬ У НАВЧАННІ - Курач, Т. М. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Проаналізовано варіанти прояву властивостей геозображень – метричності і наочності. Виявлено рівні та ступені їх прояву, яким дана вербальна оцінка у значеннях лінгвістичної змінної. Охарактеризовано комбінації видів геозображень із максимальним проявом властивостей (наочності й метричності) з метою найкращого сприйняття і використання у навчанні.