РЕЗУЛЬТАТИ ВИВЧЕННЯ ПІГМЕНТІВ ФІТОПЛАНКТОНУ В ПРИБЕРЕЖНИХ ВОДАХ ОСТРОВА ЗМІЇНИЙ В 2004-2012 РР. - Ковальова, Н. В.; Медінець, В. І. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
В роботі детально аналізуються дані за вмістом фотосинтетичних пігментів фітопланктону в прибережних водах острова Зміїний, що отримані в 2004-2012 рр. Представлені результати вивчення сезонних змін і міжрічних трендів вмісту хлорофілу а, хлорофілу в, хлорофілу с, феофітину а і пігментного індексу Маргалефа. Встановлений факт позитивного тренду хлорофілу с, який може вказувати на структурні зміни у фітопланктонному угрупованні Чорного моря, які відбуваються останніми роками.