ДОСЛІДЖЕННЯ І КАРТОГРАФУВАННЯ ТЕХНОГЕННОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА СУЧАСНІ ЛАНДШАФТИ БІЛОРУСЬКОГО ПОЛІССЯ - Чертко, Н. К.; Карпиченко, А. А. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Розглянута територіальна диференціація техногенного навантаження в межах Білоруського Полісся. На підставі літературних даних і матеріалів власних досліджень складена серія карт техногенного навантаження на сучасні ландшафти Білоруського Полісся. Встановлено збільшення навантаження з північного сходу на південний захід Полісся. Для лісогосподарських і природоохоронних типів ландшафтів характерні помітно менші значення величини техногенного навантаження, без істотної просторової диференціації.