МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВОДНОЇ ЕРОЗІЇ ГРУНТІВ: РЕЗУЛЬТАТИ І ПЕРСПЕКТИВИ - Світличний, О. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Дана характеристика основних етапів історії математичного моделювання водної ерозії грунтів. Встановлено, що математичні моделі водної ерозії, розроблені в 50-ті – 80-ті роки ХХ століття не задовольняють ні сучасному рівню ерозієзнавства, ні запитам практики. Сформульовано сучасні вимоги до математичних моделей ерозії грунтів як основи наукового обгрунтування раціонального використання ерозійнонебезпечних земель і з цих позицій виконана оцінка моделей ерозії, шо в даний час використовуються або рекомендовані до використання в Україні. Намічені перспективи вдосконалення сучасних математичних моделей водної ерозії грунтів.