ПІЗДНЬОПЛЕЙСТОЦЕН-ГОЛОЦЕНОВЕ ВІДКЛАДОНАКОПИЧЕННЯ НА ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОМУ ШЕЛЬФІ ЧОРНОГО МОРЯ - Тюлєнєва, Н. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Представлені результати досліджень фаціального складу донних відкладів північно-західного шельфу Чорного моря в піздньоплейстоцен-голоценовий час, а також наведені дані про потужності та швидкості накопичення голоценових відкладів. Схарактеризовано причини зміни фаціального складу, такі як коливання рівня моря, вплив річкового стоку і рельєф району досліджень.