БАЛЬНЕОЛОГІЧНІ, БАЛЬНЕОГРЯЗЕВІ І КЛІМАТИЧНІ РЕКРЕАЦІЙНІ РЕСУРСИ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОГО ПРИЧОРНОМОР’Я В КУРОРТНІЙ ФУНКЦІЇ РЕГІОНУ - Молодецький, А. Е.; Пишна, Г. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2015)
Бальнеологічні та бальнеогрязьові кліматичні рекреаційні ресурси є важливою складовою оздоровлення, лікування і медичної реабілітації всіх груп населення. Найбільш сучасні і оснащені курорти Північно-Західного Причорномор’я потенційно можуть значно збільшити свій внесок у поліпшення якості життя населення та курортної функції регіону. У статті розглядаються одні з профілюючих причорноморських рекреаційних систем бальнеогрязевого і кліматичного типу, їх ресурси та використання.