ОСОБЛИВОСТІ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ ҐРУНТОВИХ ВОД САКСАГАНСЬКО-СУРСЬКОГО РУДНОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Кошлякова, Т. О.; Верховцев, В. Г.; Луньов, Є. С.; Тищенко, Ю. Є.; Шкапенко, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
Стаття присвячена дослідженню ґрунтових вод Саксагансько-Сурського рудного району Дніпропетровської області, які використовуються для забезпечення господарсько-питних потреб місцевого населення. Досліджено хімічний склад підземних вод, виконано оцінку їх якості та придатності для питного використання, окреслено коло ризиків для здоров’я місцевих мешканців-споживачів води, а також надане обґрунтування можливих причин змін їх хімічного складу за 42 роки експлуатації.